SINGGAH LE


widgeo.net

Ku Li

Sabtu, 12 Mac 2016

Apakah PAS Benar-Benar Memperjuangkan Hak Rakyat ? Atau....?

KUALA LUMPUR: PAS melanggar ikrar kepada rakyat kerana mengambil sikap berkecuali dalam
isu undi tidak percaya terhadap Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman.
Ahli Parlimen Terengganu, Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad berkata, PAS sepatutnya mengambil peluang itu untuk menyelamatkan rakyat dan negeri Terengganu.

“Yang menghairankan 15 daripada pembangkang tidak ingin menukar kerajaan walaupun peluang itu ada. Mereka memilih untuk berkecuali sedangkan mereka tahu Terengganu sedang dilanda masalah.
“Sebab itu kita minta pembangkang (PAS) membuat pendirian sebagai pembangkang dan bukannya sebagai berkecuali,” katanya ketika sidang media di Lobi Parlimen hari ini.

Semalam Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengambil pendirian berkecuali melibatkan usul tergempar undi tidak percaya terhadap Menteri Besar Terengganu yang dicadangkan Datuk Seri Ahmad Said.

Menurut Hadi, PAS hanya akan melibatkan diri dalam isu-isu yang hanya dilihat munasabah bukannya melibatkan isu perebutan jawatan.

Raja Kamarul yang juga Pengerusi AMANAH Terengganu berkata, usul undi tidak percaya itu timbul disebabkan pentadbiran UMNO Terengganu yang kurang bijaksana.

“Ada pihak mengatakan undi tidak percaya itu adalah masalah dalaman UMNO. AMANAH ingin menjelaskan di sini bahawa, kalau orang menghalusi pergolakan politik di Terengganu kebelakangan ini, ia bukan masalah dalaman UMNO tetapi masalah UMNO mentadbir Terebgganu dengan kurang bijaksana.

“Contohnya, dari segi pentadbiran kewangan, Terengganu telah 40 tahun mengeluarkan minyak dan masih bergantung 90 peratus kepada pendapatan minyak dan gas.

“Walhal, kalau kita tengok kerajaan Persekutuan daripada 38 peratus boleh menurunkan kebergantungan kepada minyak yang kini turun kepada 23 peratus. Ini menunjukkan kerajaan Terengganu tidak mengurus dana minyak dan gas dengan baik,” katanya. 
 

1 ulasan:

 1. Selamat Malam Admin :)
  Permisi ya..

  SmsQQ.com
  TO 0.3% Yang Akan Dibagikan Setiap Harinya
  Refferal 20 % Yang Berlaku Untuk Seumur Hidup Anda

  Pendaftaran Gratis & Mudah

  BBM :2AD05265
  WA:123456789
  Skype:smsqqcom@gmail.com

  BalasPadam